Bezoek de molen

Tijdens open dagen en op afspraak kunt u, onder deskundige begeleiding van een gids, de molen bezichtigen en genieten van het uitzicht vanaf de stelling. 

In 2023 is de molen geopend voor bezoekers op zaterdag 13 mei tijdens de Nationale Molendag en in het weekend van 9 en 10 september tijdens Open Monumentendag. 

Wilt u op een ander moment de molen bezoeken? Neemt u dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Een vrijwilligersgroep van molengidsen geeft bij een bezoek uitleg over de werking en de historie van de molen, en ziet toe op een veilig bezoek. We verwachten van alle bezoekers dat zij de aanwijzingen van de gidsen en andere bevoegden opvolgt. Het is niet toegestaan zonder deze begeleiding naar de zolders in de molen te klimmen.

Vanwege overheidseisen en onze eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot de veiligheid, is het toelaten van bezoekers op de molen aan regels gebonden. Op de momenten dat er daadwerkelijk gemalen wordt, zijn de zolders en de stelling van de molen hierdoor niet toegankelijk. 

Echter, bij open dagen of na afspraak laat de molenaar, ter demonstatie, de molen draaien zonder dat er daadwerkelijk gemalen wordt. De wieken draaien, maar de maalsteen staat stil. Het deel van de stelling waar de wieken langs scheren is dan afgezet met netten, zodat het andere deel veilig toegankelijk is voor bezoekers. 

Sponsoren