De vrienden van de molen

De commissie "De vrienden van de molen" organiseert diverse activiteiten bij de molen en daaromheen, zoals de wintermarkt en de oliebollenmarathon in december. Tijdens deze activiteiten kunt u genieten van een kopje koffie of thee met een molenkoek of een lekkere pannenkoek.

De Vrienden van de Molen is gestart op 6 november 1993 met een grote donateurwervingsactie. De commissie bestaat uit een groep vrijwilligers die jaarlijks verscheidene activiteiten organiseert. De opbrengsten die deze activiteiten genereren dragen bij aan de gezonde financiële basis van Windkorenmolen de Leeuw. 

De molen is een kostbaar bezit en velen in de omgeving vinden daarom dat de molen moet blijven draaien. Niet alleen om de cultuurhistorische waarde maar ook vanwege het sociaal-maatschappelijk belang van de molen in de buurtschap. De molen is immers een middelpunt van de buurt waar veel activiteiten plaatsvinden. 

Formeel is ‘De vrienden van de Molen’ een zelfstandige werkgroep/commissie onder de paraplu van de Stichting Windkorenmolen De Leeuw. Een vertegenwoordiger van de groep woont de bestuursvergaderingen bij.

De activiteiten zijn met name gericht op catering. Bij verscheidene gelegenheden schenken zij koffie en thee, bakken zij pannenkoeken en oliebollen en wordt huisgemaakte soep verkocht. Daarnaast organiseert de commissie markten zoals de wintermarkt. Ook bij gelegenheden in de buurt worden zij graag uitgenodigd om voor de inwendige mens te zorgen.

Er zijn door het jaar heen een aantal vaste evenementen waarbij de vrienden actief zijn:

  • Nationale Molendag in mei
  • Hemelvaartsdag
  • Open Monumentendagen in september
  • De wintermarkt en aansluitend de oliebollenmarathon in december
  • Daarnaast zijn er losse activiteiten en de ontvangst van groepen op de Molen.

Vele handen maken licht werk

De groep vrijwilligers voelt zich echt een vriendengroep. Er wordt zelden tevergeefs een beroep op hen gedaan. Desondanks is er altijd behoefte aan extra helpende handen. Wilt u ook uw steentje bijdragen? 

Geef u dan op via het contactformulier

U kunt natuurlijk ook gewoon op een van de dagen iemand van De vrienden van de molen aanspreken.

Sponsoren