Oliebollenmarathon 2021

Door Administrator, 8 december, 2021
Oliebollen

In 2021 konden we de oliebollenmarathon gelukkig weer organiseren, de wintermarkt is helaas wel afgeblazen.

We hebben op 11, 18 en 31 december weer heerlijke oliebollen kunnen verkopen. We doen dit alles om geld in te zamelen voor de renovatie van de molen. Door de Stichting Windkorenmolen De Leeuw wordt daarnaast een verloting georganiseerd met hetzelfde doel en op de zaterdagen werden dan naast de oliebollen ook veel loten verkocht. .

Twee jaar geleden hebben we nieuwe bakken aangeschaft om oliebollen in te bakken. Dit keer hebben we deze voor het eerst in gebruik kunnen nemen. Deze bakken zijn voorzien van manden waardoor het bakken en uithalen van deoliebollen een stuk makkelijker gaat. Daarnaast hebben we dit jaar gebruik kunnen maken van een zgn. plopmachine van de molen. Hierdoor hoeven de vrijwilligers niet meer één voor één de oliebollen met een ijsschep uit de beslagemmer te scheppen, maar vallen ze vanzelf in de olie. Het geheel wordt door deze vernieuwingen makkelijker.

Ook deze editie hebben 40 vrijwilligers, zowel jong als oud, zich op één of andere manier actief ingezet om er wederom een succes van te maken. 

Denk hierbij naast de beslagmakers, bakkers en verkopers aan de vrijwilligers die de tenten op- en afbouwen en ook aan de cateringcommissie, die er o.a. voor zorgt dat er boodschappen gedaan worden. Hierdoor kunnen we de vrijwilligers voorzien van de versnapering tijdens één van de dagen.

De verkoop op oudjaarsdag zag er dit keer anders uit dan we gewend zijn, het aangeboden kopje koffie of glaasje Glühwein moesten we op oudjaarsdag missen. Om alles op de 31e in goede banen te leiden hebben we aparte routes gemaakt voor de molenwinkel, losse verkoop en het afhalen van de bestelling. We bedanken de Fam. Pakkert voor het beschikbaar stellen van kerstbomen en hekken voor de routering/aankleding tijdens oudjaarsdag. Deze maatregelen weerhield de mensen er echter niet van om oliebollen te bestellen en af te halen. In totaal zijn er ruim 3700 oliebollen besteld. 80 bestellingen zijn binnen gekomen via het online bestelformulier, wat dus ook een mooie verbetering is.

Op alle dagen werd ook de welbekende snert van Diny Borren verkocht, er ging ruim 80 liter over de toonbank!

Sponsoren